olej z OPUNCJI FIGOWEJ (Saharacactus), butelka szklana, spray, 30 ml

Kategoria: pielęgnacja twarzy

Producent: Saharacactus

Dostępność: Dostępny

Cena: 145.00 PLN

Opis towaru

Napisano o naszym produkcie:

http://kobieta.dziennik.pl/piekna-i-zdrowa/artykuly/463225,olej-z-opuncji-figowej-dzialanie.html 

To najbardziej luksusowy olej na świecie. Jest tłoczony na zimno, nierafinowany, w 100% czysty. Stężenie witaminy E w oleju z opuncji jest wyższe niż w oleju arganowym.

Opuncja figowa to gatunek opuncji pochodzący z Meksyku, lecz uprawiany również w wielu innych krajach o ciepłym klimacie, także w Maroku.

Owoc opuncji przypomina kolczaste, gruszkowate jagody. W środku znajdują się drobne nasiona z których tłoczony jest olej. Do wyprodukowania 1 litra oleju potrzeba 1 miliona nasion czyli ok. 470 kg owoców.

Właściwości:

  • dogłębnie nawilża i chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych (np. nikotyny),
  • wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe (chroni przed działaniem wolnych rodników),
  • poprawia elastyczność i spójność skóry,
  • hamuje utratę wody ze skóry,
  • działa przeciwzapalnie, łagodząco i przeciwalergicznie,
  • wspomaga ochronę skóry przed promieniowaniem UV.

Stosowanie:

  • idealny do cery dojrzałej, odwodnionej, suchej, ze zmarszczkami, o obniżonej elastyczności, wymagającej regeneracji, zniszczonej np. działaniem słońca,
  • do cery łatwo ulegającej podrażnieniom,
  • do pielęgnacji delikatnych okolic oczu i ust, a także szyi i dłoni (miejsc gdzie objawy starzenia pojawiają się najwcześniej),
  • do suchych i zniszczonych włosów,
  • jako olejek do opalania chroniący przed promieniowaniem UV.

Należy stosować na oczyszczoną i wilgotną skórę najlepiej wieczorem, jak serum.

Olej z opuncji należy przechowywać w suchym nienasłonecznionym miejscu.

Skład INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil.

Kraj pochodzenia: Maroko

  • Brak opinii dla towaru
  • Zaloguj się, aby dodać opinię

Klienci, którzy kupili ten produkt, kupili również...

B